Aby káva byla opravdu dobrá, je potřeba dodržovat několik jednoduchých pravidel:
- Používejte čerstvě upraženou kávu.
- Kávová zrna uchovávejte ve vzduchotěsném obalu.
- Kávu melte těsně před spařením.
- Na přípravu berte vždy čistou, studenou vodu. Nechte ji krátce přejít varem, ale
nikdy nezalévejte mletou kávu vroucí vodou.
- Připravte kávu způsobem, kterému dáváte přednost. Spařením, filtrováním atd., a
nechte kávu příslušně dlouho stát.
- Připravenou kávu pijte pokud možno ihned.
- Nezapomeňte šálek nebo sklenici dřív, než do nich nalijete kávu, ohřát.
Nejlepší metoda přípravy kávy je ta, která vám nejvíc vyhovuje. Měli byste přitom
vzít v úvahu nejen vlastní pohodlí, ale také dobu potřebnou pro její přípravu. Kromě
toho je tu ještě rituální aspekt vaření kávy. Když se na nás hekticky řítí problémy
všedního dne, přestávka na dobrou kávu potěší a udělá nám dobře. Udělejte si na
ni čas!
Postup přípravy kávy