Skip Navigation Links > Káva > Postup přípravy kávy

Postup přípravy kávy

NÁVOD K POUŽITÍ AUTOMATICKÉHO KÁVOVARU

Celý proces přípravy espressa začne stisknutím příslušného tlačítka na ovládacím panelu. Tím se sepne mlýnek, který namele nastavené množství kávy. Čerstvě namletá káva se pomocí dávkovacího zařízení vysype do prostoru pro kávovou kapsli. Pístek centrální jednotky kávu slisuje a program dá impuls 15-ti barovému vibračnímu čerpadlu, které protlačí přes kávovou kapsli vodu o teplotě 88-90 °C a připraví příslušné množství kávy do šálku. A právě to je ta správna technologie, která zaručí dokonalou přípravu espressa. Vyluhovaná kávová kapsle je automaticky odstraněna do zásobníku na použitou kávu.

Tak by se mělo podávat espresso zákazníkovi.
Naplnit nádrž čerstvou vodou.
Naplnit zásobník zrnkovou kávou určenou výhradně k přípravě espressa.
Volba množství dávky kávy.
Hrubost mletí / nastavovat jen na běžícím mlýnku /.
Zásobník odpadové kávy - kávových kapslí.
Tryska horké vody / páry.
Prostor pro mletou kávu.
Nastavení výtoku kávy, jsou možné různé velikosti šálků a také příprava espressa do dvou šálků najednou / dvě výtokové trysky /.
Zapnout přístroj.
Obslužný panel, kde se dá naprogramovat : jazyk, proplach, tvrdost vody, předehřátí šálků, teplota kávy, předpaření, předemletí, počitadlo porcí, dekalcifikace, ukazatel dekalcifikace, čas vypnutí, cyklus čištění, káva espresso velká, střední, malá.
Po nastavení všech funkcí, stlačením příslušného tlačítka připravíme kávu espresso.
Skip Navigation Links